Italien – Drömresmålet för svenska turister

Funderar du på en resa efter sommarens hårda jobb? Vill du åka utomlands utan att bli ruinerad? Tycker du inte om långa flygresor med långa bytestider?

– Då är Italien resmålet för dig! Hit åker du för en billig peng med direktflyg från någon av Stockholms alla flygplatser. Det finns i dagsläget förvånansvärt många avgångar till Italien från Stockholm, något som svenska turister inte är sena att utnyttja. De många avgångarna har bidragit till låga priser eftersom konkurrensen bland flygbolagen är stor. Bokar man i god tid kan man enkelt få en tur- och returbiljett till Italien för under tusenlappen. Tänk bara på att det kan tillkomma extra avgifter för bagage och liknande.

Allra billigast flyger du från Skavsta med Ryanair, de trafikerar ett flertal italienska flygplatser och har ibland flygbiljetter för så lite som 100 kronor enkel väg. Vilka resmål är då att rekommendera under Italiensemestern?

Bergamo

bergamo italien

Bergamo, i norra Italien, är en fantastiskt fin stad med härliga miljöer och helt okej prisnivåer. Hit åker man främst för rekreation och vila, tempot här är väldigt lugnt och behagligt och miljöerna är väldigt natursköna och populära. Människorna här är inte riktigt vana med turister, det avspeglar sig i hur de är mot turisterna. De är inte otrevliga men vet inte riktigt hur de ska bete sig. Nåväl, är du i närheten av Bergamo bör du absolut ägna staden ett besök, njut av kyrkor och fina bebyggelser eller ge dig iväg på en härlig vinprovning på någon av de närliggande vingårdarna.

Trapani

Trapani italien

På Sicilien, i södra Italien hittar du Trapani. Trapani är en väldigt genuin och mysig stad där invånarna är väldigt vänliga o trevliga. Här är tempot lugnt och vill man uppleva det äkta Italien så är det hit man ska åka. Här kombineras stadsliv med strandliv och fantastiska stränder. Det finns även mycket historia samt fantastiska byggnader att njuta av. Bäst tid att åka är under sensommarmånaderna Juli till September, då är klimatet som mest behagligt.