Zlatan i Premier League! Boka en fotbollsresa till Manchester idag!

Att få se Englands mest framgångsrika klubb spela live är en dröm för många. Nu kan drömmen bli sann för dig! Köp en biljett hos fotbollsbiljett.com och passa på att samtidigt få uppleva staden där fotbollslegender som David Beckham, Ryan Giggs och Bobby Charlton spelat fotboll på högsta nivå. Manchester United FC har blivit engelska mästare 20 gånger och vunnit UEFA Champions League tre gånger. De senaste säsongerna har varit misslyckade men med Jose Mourinho på tränarbänken och Zlatan Ibrahimovic i spetsen så kan det väl sluta bara på ett sätt – eller?

fotbollsresa till Manchester

Det började med järnvägen
Klubben bildades redan 1878 av några järnvägsarbetare som gillade att spela fotboll. Till en början var namnet Newton Heath Lancashire and Yorkshire Railway FC. Ett långt och besvärligt namn som klubben tvingades korta ner när det var dags för Premier League år 1892. I början av 1900-talet fick klubben sitt nuvarande namn och säsongen 1907-1908 blev de engelska mästare för första gången.

Manchester United har en historia som påverkats av flera nederlag utanför fotbollsplanen. I slutet av andra världskriget fanns inte mycket av hemmaarenan Old Trafford kvar. Laget vände på motgången och byggde en, vid den tiden, fantastisk arena med plats för 60 000 åskådare. 1958 var laget med om en oerhörd tragedi när 7 spelare fick sätta livet till i en flygolycka. Trots förlusten av lovande spelare lyckades det sargade laget resa sig och tio år senare stod Manchester United FC som vinnare av Europacupen.

Ferguson lyfte laget
Under 70- och 80-talet hade klubben några tunga år och föll till och med ur högsta ligan under en period men i början av 90-talet var de tillbaka i toppskiktet igen. I slutet av 80-talet blev skotten Alex Ferguson, numera sir Alex Ferguson, tränare för Manchester United och på något sätt lyckades han förvandla spelet helt. Sedan 1992 har laget nämligen vunnit ligan 13 gånger av 24 möjliga. Flera gånger har Manchester United dessutom vunnit FA-cupen. Manchester United är idag en av världens rikaste fotbollsklubbar. Och stödet kommer inte bara från Engelsmän. Från hela världen hittar man supportrar som reser med laget för att följa matcherna på plats. Matcherna på Old Trafford är i princip fullsatta vid varje match! Tveka inte att boka en fotbollsresa och heja på vår egen Zlatan på självaste Old Trafford!