Underbara Grekland

Vad vill du ha ut av din semester i år? Söker du lugnet och möjligheten att få koppla av? Eller vill du hellre ha fest och håll igång under hela semestern? Oavsett vad man söker så är det många som har hittat drömresmålet i Grekland. Många Svenskar återkommer till detta land år efter år. Här finns det öar för alla önskemål. En del hittar en favoritö som de ständigt åker tillbaka till medan andra tycker om att båtluffa och besöka flera nya öar varje gång de är i Grekland.

ios grekland

Denna guide kommer handla om Ios som är ett populärt turistmål under sommarmånaderna. Då vallfärdar massvis med partysugna resenärer till denna lilla ö. Här pågår festen dygnet runt och det är bara under förmiddagen som man kan uppleva någon form av lugn om man bor i byn, Chora. Där ligger barerna på rad i de trånga gränderna som under sommaren fylls av festande människor och blir som en enda stor utomhusklubb. På Ios hittar du populära barer som Slammers Bar, Blue Note, Flames och många många fler. Letar du dig ner till huvudgatan så hittar du större nattklubbar som Sweet Irish Dream och Scorpions som har öppet till långt efter solen har gått upp.

Men under resten av året är Ios precis tvärt om. Då råder lugnet dygnet runt och du kan njuta av den vackra grekiska arkitekturen utan att trängas med fulla turister. Ios bjuder på ett vackert och bergigt landskap. Klättra upp till toppen av berget som byn slingrar sig runt och beundra den vackra solnedgången från dess topp. Få solnedgångar slår den från toppen av Ios. Ät middag på tavernan vid havet och hör vågornas plask när de slår emot stranden. Detta är det perfekta resmålet i Grekland oavsett om du söker lugn och harmoni eller fest och hålligång. Det gäller bara att komma under rätt del av året.