Upplev Aruba

När vintern är som kallast och snön är som djupast kan man behöva en välbehövlig paus i vardagen. Har du lite pengar över kan vi varmt rekommendera ett besök på den omåttligt populära paradisön Aruba. Aruba tilhör de s.k. a-b-c-öarna där de tillsammans med Bonere och Curacao bildar en fantastisk ö-grupp.

På senare år har Aruba växt i populäritet bland de svenska turisterna, numera finns det direktcharter med Ving för en hyfsad peng. Har man möjlighet att vänta med sin bokning så kan det finnas pengar att spara, bokar man någon vecka innan man åker kan man få en tur- och returbiljett för runt 3000 kronor med lite tur.

Aruba

På Aruba kan man roa sig med vattensporter och bilturer även fast öns huvudsakliga uppgift är att få dess besökare att slappna av och njuta. Prisläget på Aruba kan anses vara högt, det ligger i nivå med det svenska även om man kan komma lite billigare undan om man letar efter de restauranger lokalinvånarna besöker. Det finns en fantastiskt fin nationalpark att besöka och även ett par naturliga källor som är väldigt uppskattade bland besökarna. Tänk på att solen är väldigt stark här, se till att ha gott om solskydd och drick mycket vatten. Kranvattnet på Aruba är drickbart och det är egentligen bara renat havsvatten. Dock så är det något armt när det kommer ur kranen men det är inget fel på det.

Klimatet på Aruba är väldigt behagligt med en temperatur på omkring 29 grader året om, eftersom Aruba ligger utanför det så kallade orkanbältet, regnar det väldigt sällan. Kommer det en skur så försvinner den oftast lika snabbt som den kom. Om du vill göra dig förstådd bland invånarna på denna ö bör du prata Papiamento vilket är det officiella språket på Aruba. Det går även att göra sig förstådd med hjälp av spanska, engelska eller holländska. Holländska pratar man eftersom Aruba är en holländsk koloni. Glöm inte att ta med E-juice med dig ifall du inte kan köpa det på Aruba.